Week 8 – Bereikbaarheid Publieksbalie

Tijdens de laatste reguliere raadsvergadering van de raadsperiode 2018-2022 heeft het CDA middels een motie opdracht gegeven om de openingstijden van de publieksbalie aan te passen, zodat ook werkenden, studerenden en of gezinnen van schoolgaande kinderen geen verlof hoeven op te nemen om zaken te kunnen regelen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, maar ook Voerendaal, Simpelveld en bijvoorbeeld Heerlen, Maastricht, Kerkrade en Landgraaf komen de inwoners van Vaals er behoorlijk bekaaid vanaf. Overal zijn ruimere openingstijden én minimaal 1 avondopenstelling zodat er altijd een keuze is voor werkenden en ouders met schoolgaande kinderen om bijvoorbeeld een ID aan te vragen en op te halen. Inwoners van Vaals moeten daarvoor 2x verlof opnemen en daar is het CDA het niet mee eens. CDA VAALS heeft liever dat er 1x per week een ambtenaar 2 uurtjes met zijn of haar duimen zit draaien (wat natuurlijk helemaal niet hoeft als ze hun werk goed verdelen), dan dat de inwoners steevast meerdere uren verlof moeten oppakken. Als Gemeente Vaals van meerwaarde wit zijn en haar bestaansrecht wilt behouden, moet daar wat tegenover staan. De voltallige raad was het met ons eens. Burgemeester Leunessen mag (of beter moet) dit nu gaan uitvoeren en wel voor april a.s.