Week 29 – CDA-ktueel

Verkeersoverlast – Verantwoord op weg
Wethouder Kompier (Vaals, Lokaal), Wethouder Last (Gulpen-Wittem, Balans) en Burgemeester Cox (Eijsden-Margraten, PvdA) hebben in samenspraak met inwoners, ondernemers en andere stakeholders een (voorlopig) plan van aanpak gepresenteerd om de verhuftering in het verkeer aan te pakken. Het wordt veel te druk, maar vooral veel te rumoerig in het Heuvelland. De grootste steen des aanstoots zijn motorrijders die enorm veel lawaai produceren dat letterlijk tot kilometers verderop te horen is. Vooral de buurtschappen Wolfhaag, Cottessen, Camerig en Raren worden geteisterd door motoraso’s (!). Wethouder Kompier heeft derhalve een voorstel gedaan, om in de weekenden de bekende Epenerbaan (onderdeel van de Mergellandroute) af te sluiten voor motoren. Indien deze test goed werkt, kan uitbreiding overwogen worden, maar anderzijds wanneer de test niet goed werkt zal het gebied uitgebreid moeten worden…links- of rechtsom gaan wij overlastgevende motorrijders weren uit onze grondgebieden (ook in de andere Lijn 50 gemeenten). In de toekomst zullen ook toertochten (gemotoriseerd (auto’s/scooters) en wielrenners) onze aandacht krijgen.

https://www.cdavaals.nl/wp-content/uploads/2021/09/Rapportage-Verantwoord-op-weg-versie-6.0.pdf