Week 17 – CDA-ktueel

Verkeersdrukte Heuvelland

Het blijft nog steeds actueel: de druk op het Heuvelland. Langzaamaan zal het goede lenteweer er weer zijn en hoopt iedereen dat de corona-maatregelen enigszins vermindert kunnen worden of zijn. Met dat goede weer komen natuurlijk ook veel toeristen en dagjesmensen weer onze kant op, om te genieten van het prachtige landschap en schitterende omgeving.

Die drukte heeft ook zijn keerzijde, met name voor de inwoners van het Heuvelland en dus ook van Vaals, Vijlen en Lemiers en de kleiner buurtschappen en plaatsen. CDA VAALS snapt verdraaid goed, dat de lokale horecaondernemers (in normale tijden) flink profiteren van ONZE omgeving en dat mag ook, maar wij als CDA stellen toch het algemene belang van ALLE inwoners boven het belang van specifieke groepen inwoners.

Wij zijn van mening, dat de woon- en leefomgeving van onze eigen inwoners beschermd moet worden tegen overdadige exploitatie van ons 5-sterrenlandschap en daarom pleiten wij voor fatsoenlijke, concrete en adequate maatregelen tegen de verkeersdrukte. En ja, dat kan in samenspraak met “de horeca”, maar het kan niet zo zijn dat wordt opgelegd door de horeca en andere belangenorganisaties.

Als CDA-Vaals zijn wij er voor onze inwoners en zullen hun belangen dan ook op de eerste plaats dienen. Wij hopen dat onze Lijn-50 collega’s uit Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten er net zo over denken, maar anders zullen wij niet schromen om voor te stellen eigen maatregelen te laten treffen, zoals bijvoorbeeld weekendafsluitingen, het drastisch verlagen van het aantal wieler- en auto-evenementen en bijvoorbeeld een inwonersweekend organiseren, waarbij de hoofdwegen afgesloten zijn en de eigen inwoners zelf eens kunnen genieten.