Week 14 – CDA-ktueel

CDA Vaals wenst u fijne Paasdagen

Weer een bijzonder Pasen is voorbij, helaas niet zoals men gewend was met familie samen dit feest te vieren. In de week vooraf vooral trammelant in de hoogste politieke lagen, geen actieve herinneringen, verwijten en spelletjes om de macht. CDA-Vaals, wil dit aan zich voorbij laten gaan en zich blijven richten op de lokale aangelegenheden. Een bijzondere gebeurtenis in deze Corona-tijd was toch de prachtige uitzending afgelopen zondag van de Paasmis van de Sint Paulusparochie door pastoor Broekhoven. Een mooi opgedragen mis die voor velen wél een actieve herinnering mag blijven.

CDA-Vaals ziet dat Vaals in ontwikkeling blijft, naast de woningbouwontwikkelingen rondom het project Esso-terrein kijkt iedereen nog steeds naar de ontwikkeling op het Koningin Julianaplein (KJP). Veel verhalen doen de ronde, maar dr. Ali Akgün, projecteigenaar van FestiVaals, kijkt daar allang doorheen. Wethouder Kompier heeft recentelijk nogmaals gemeld, dat het vergunningstraject loopt en mocht men het juiste verhaal willen horen, dan kunnen raadsleden gewoon een afspraak maken voor een gesprek met de heer Akgün. De lockdown heeft echter wel gevolgen voor het plan. Daarnaast moet elke afzonderlijke ondernemer die een restaurant begint eveneens een bibob-procedure doorlopen, meldt de gemeente Vaals. De heer Akgün, heeft vorig jaar laten weten dat het project logistiek gezien in de startblokken staat en dat, zodra de horeca weer open mag, ook FestiVaals snel zou kunnen beginnen.

CDA Vaals blijft ook dit traject volgen en hoopt niet alleen dat het Corona-virus snel wordt ingedamd en dat iedereen weer meer levens- en bewegingsruimte krijgt, maar dat ook de invulling van het KJP snel van start kan. Dit zou een mooie opleving van het plein en voor de economie van Vaals betekenen. Vanuit de gemeente is medegedeeld, dat een afspraak voor een digitale sessie ingepland zal worden met de heer Akgün over de invulling van het KJP.