Week 27 – Von Clermonthuis

CDA VAALS heeft kristalhelder aangegeven geen voorstander te zijn, om het Von Clermonthuis (het Gemeentehuis) af te stoten naar een commerciële partij. Wij zij ook géén voorstander om een deel van het Von Clermonthuis af te stoten. Het CDA is van mening dat het Von Clermonthuis van en voor alle burgers is en ook een prachtige symbolische uitstraling van onze gemeente is. De argumenten die gebruikt worden, als zijnde dat het te duur is en gedeeltelijk leeg staat, zijn voor ons non-argumenten. Wanneer we kijken naar de huisvestingskosten van soortgelijke gemeenten als de onze, dan zijn onze kosten zelfs nog lager. Als we kijken naar de bezettingsgraad, dan kunnen we zelfs constateren dat er op piekmomenten te weinig werkplekken zijn. CDA VAALS is tegen verkoop van het gemeentehuis!