Week 41 – Overeenkomst Provincie

Wethouder John Coenen Overeenkomst Provincie Limburg Vaals

De provincie trekt iets meer dan 3 ton uit voor drie projecten in het centrum van Vaals. Het gaat om twee woningbouwprojecten en eentje om de toegankelijkheid voor minder validen te verbeteren.

Gedeputeerde Andy Dritty en wethouder John Coenen hebben daar donderdag -op afstand- een overeenkomst over getekend. Het grootste project betreft de bouw van 30 woningen en appartementen voor starters en jonge gezinnen op het terrein van het voormalige Esso-tankstation aan de Maastrichterlaan. De gemeente heeft in 2017 het tankstation en de gebouwen eromheen gekocht. Door de bijdrage van de provincie kan nu begonnen worden met het saneren en het slopen van het Esso-terrein. En gewerkt worden aan de nieuwe bestemming. Een tweede project behelst de bouw van 18 seniorenwoningen op het braakliggend terrein Pastoerswei naast de Sint Pauluskerk. Daarop stonden vroeger een basisschool en gymzaal. Het cultureel centrum De Kopermolen krijgt een hellingbaan zodat mindervaliden niet eerst trappen op hoeven om het gebouw binnen te komen. Ook komt er in het gebouw tegenover de Kopermolen een invalidentoilet. In het cultureel centrum zelf is daar geen ruimte voor. Volgens wethouder Coenen zal de vastzittende woningmarkt op gang worden gebracht door de twee woningbouwprojecten. Hij hoopt dat er zo doorstroming ontstaat. De bijdrage van de provincie geeft alle drie de projecten het zetje in de rug dat ze nodig hebben. De gemeente kan nu verder aan de slag met de concrete uitwerking van de projecten, aldus Coenen.